lunes, 24 de junio de 2013

HOMENATGE A EN JOAN PERUCHO

El proper 30 d'octubre es compliran 10 anys de la mort d'en Joan Perucho. Un escriptor de qui s'ha dit que era deixeble d'Italo Calvino, que barrejava novel·la històrica amb fantasia, que utilitzava fonts tant curioses com els antics llibres d'història natural, que fou capaç de redactar un bestiari fantàstic ambientat en ple Segle de les Llums. En definitiva, un escriptor inclassificable, i un dels pocs que es van prendre seriosament la literatura fantàstica per les nostres contrades.

El proper dijous 27 de juny, a les 19 hores, a la biblioteca Sagrada Família de Barcelona tractarem de retre homenatge a aquest autor inclasificable perquè les noves generacions no l'oblidin.

PARTICIPANTS

Josep M. Argemí (Barcelona, 1965) ha publicat els llibres de narracions La fúria dels herois (Tres i Quatre,1995), finalista al Premi Marià Vayreda l'any 1993, Vides secretes (Tres i Quatre,1998), Els camins imaginaris (Quaderns Crema, 2000) i Lliçons de foc (Quaderns Crema, 2003). Segons les seves declaracions, la literatura fantàstica no és un gènere en si mateix sinó una manera de veure la literatura.

Javier Calvo (Barcelona, 1973) és novel.lista i traductor literari. Ha publicat set obres de narrativa, entre ellesEl jardín colgante (Seix Barral, 2012) i Corona de flores (Mondadori, 2010).

Marina Espasa (Barcelona, 1973) és llicenciada en Filologia Romànica por la Universitat de Barcelona. Entre 2001 i 2011 va formar part de l'equip que produïa els programes literaris "Saló de lectura", de BTV, i "L'hora del lector", de Televisió de Catalunya (Canal 33), on va elaborar els reportatges, va col·laborar en pantalla i va dirigir i presentar el programa durant un període de temps (2006). És autora de la novel·la La dona que es va perdre (Empúries, 2012), que acaba de ser designada finalista del Premi Crexells. Ha traduït al català, entre d'altres, novel·les de Tom Wolfe, J.W. Polidori i un volum d'assajos de Jonathan Franzen. És crítica literària del diari ARA i del programa de ràdio "Cabaret elèctric" de iCAT.cat. És membre del jurat del Premi Documenta, adreçat a escriptors de menys de 35 anys.

PRESENTADOR I MODERADOR

Carlos Gámez Pérez (Barcelona, 1969) ha estudiat física, història de la ciència i el Màster en Creació Literària de la UPF. Managua seis. Diario de un recluso (Instituto de Estudios Modernistas, 2002) va ser el seu primer llibre, i Artefactos (Sloper, 2012, IX Premi Cafè Món), el primer de ficció. També ha participat a l'antologia Emergencias. Doce cuentos iberoamericanos.

No hay comentarios: