domingo, 27 de abril de 2014

CARROLL, LA PARODIA Y LA MECÁNICA CUÁNTICA

Se acerca el final del concurso Inspiraciencia y con él, mi charla sobre Lewis Carroll del próximo 6 de mayo. Va a ser muy divertida y participativa (al menos así es como he intentado prepararla). Así que desde aquí animo a todo el mundo a acercarse a la Biblioteca Sagrada Familia ese día.

Aquí dejo la información del evento:


Xerrades al voltant de la ciència i la literatura. Lewis Carroll: ciència, parodia i error

L'any 1927, Heisenberg enuncià el Principi d'incertesa. El 1865, Lewis Carroll, publicava la coneguda faula: Les aventures d'Alícia al país de les meravelles. La comparació no es arbitrària. Recents estudis mostren que l'obra de Carroll es basa en una paròdia de la matemàtica que més de 50 anys més tard fonamentarà la Mecànica quàntica. La xerrada vol emfatitzar les connexions entre el gènere fantàstic, la ciència i la paròdia al voltant d'Alícia en una primera part. En una segona, tractarem de construir una Alícia contemporània: la paròdia, l'humor, la imaginació i la participació del públic seran benvinguts.

A càrrec de: Carlos Gámez, historiador de la ciència i la literatura i escriptor. Autor d'Artefactos, Premio Cafè Món, al 2012.

Organitza: Unitat de Cultura Científica del CSIC a Catalunya i Institut de Ciència de Materials de Barcelona. Amb la col·laboració: Biblioteques de Barcelona, Escola d'Escritptura de l'Ateneu Barcelonès, Editorial Galaxia, Escuela de Escritores, Asociación de Escritoras y Escritores en Lingua Galega i Asociación de Escritores de Euskadi. Patrocina: Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). Activitats dins dels Premis Inspiraciència.
 
Dimarts 6 de maig a les 19h.
Lloc: Sala d'actes. Aforament limitat. Activitat gratuïta.

No hay comentarios: